Arnaud Van de Cauter

Arnaud Van de Cauter is professor orgel aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Luik en professor lichaamswerk aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Bergen.

Hij concerteert regelmatig zowel in België als in het buitenland. Hij is tevens artistiek directeur van het Festival Voce et Organo (Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk – Brussel) en realiseerde tal van opnames die de aandacht van de internationale pers trokken.

Na een opleiding in somatische opvoeding bij Jean Grauwels, Feldenkrais-practicus en osteopaat in Waterloo, genoot hij een vorming in Somatic Experiencing® (Peter Levine – Polarity Bildungszentrum Zurich) vervolgens een opleiding in NARM© met Mikael Mokrus. Dankzij een synthese tussen deze methodes heeft hij « Intégration Corporelle à l’Instrument  – I.C.I » opgezet of  « Holistische Instrumentintegratie En Resource – HIER » : een sensoriële benadering van de muzikale praktijk gebaseerd op een organische  ontwikkeling tussen lichaam en instrument. Hij wordt regelmatig uitgenodigd als gastdocent op cursussen, stages en vormingsdagen ter bestemming van muzikanten (www.echo-art.be). Tevens is hij assistent van Dr. M. Schittecatte formateur en directeur van de Somatic Experiencing© opleidingen in Belgïe en Frankrijk.

Als concertist is hij reeds te gast geweest bij verschillende festivals waaronder : het ‘Festival de Wallonie’, het ‘Festival d’Avignon’, het ‘Festival de l’Ete Mosan’, het ‘Festival Toulouse-les-Orgues’ (F), en BOZAR.

 

Foto © Christine Van Hauwaert