Hera Wyckers

België

Hera Wyckers (°1988) begon haar muzikale opleiding aan de academies van Sint-Niklaas en Bornem. Daar volgde ze orgel bij Jan Van Landeghem, klavecimbel bij Christine Wouters en zang bij Godfried Van De Vyvere.

Hera besloot om haar studies orgel verder te zetten aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Reitze Smits en Peter Pieters. Daar behaalde ze in juni 2011 haar masterdiploma met grote onderscheiding voor orgel. 

Hera werd als organiste laureate van verschillende wedstrijden zoals Jong-Tenuto (2000) en Dexia Classics (2006). Ze nam deel aan verschillende masterclasses, o.a. bij Theo Jellema, Wolfgang Zerer, Louis Robilliard en Olivier Latry.

Naast het orgelspelen heeft Hera nog een andere passie: het koorzingen. Na haar orgelstudies startte ze een masteropleiding koordirectie aan het koninklijk conservatorium in Antwerpen bij Luc Anthonis. Daarnaast volgde ze o.m. de Kurt Thomas-cursus in Utrecht en de Bachdagen in Brugge. In 2014 legde ze haar masterproef voor koordirectie af met een programma rond Heinrich Schütz en Hugo Distler, waarmee ze de grootste onderscheiding behaalde. 

Hera is leerkracht orgel aan de kunstacademie van Knokke-Heist en dirigeert de verschillende samenzanggroepen en koren van de academie in Beveren. Verder is ze dirigente van het vocaal ensemble Similare in Dendermonde.

Sinds 2011 is Hera titularis-organist van de Sint-Martinuskerk te Beveren-Waas en de omringende parochies. Als concertorganiste was ze reeds te gast in verschillende orgelcycli, onder meer in Laken, Kortrijk, Antwerpen, Gent, Landen, Amsterdam, Utrecht en Parijs.