Katrien Mannaert

Katrien Mannaert studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven waar ze in 2010 het Masterdiploma voor orgel behaalde. Haar belangrijkste orgelleraar was Reitze Smits.

Katrien is titularis-organist in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Sint-Niklaas en Nieuwkerken-Waas.

In 2003 werd haar deelname aan de Vlaamse Orgeldagen te Hasselt zowel bekroond met een eerste prijs als met de “Prijs van de stad Hasselt”. In 2005 werd ze ook laureate van de wedstrijd “Axion Classics”. Daarnaast verleende ze in 2012 haar medewerking aan een orgelcd op het monumentale Draps-Flentroporgel te Sint-Niklaas, in opdracht van het ‘Orgel in Vlaanderen’.

Katrien is actief lid bij het orgelcomité in Dendermonde en Sint-Niklaas, als uitvoerder en mede-organisator is ze steeds op zoek naar vernieuwende, niet-alledaagse en inspirerende ideeën om het orgel aan een zo breed mogelijk publiek kenbaar te maken (bv. Orgelconcert met poëzie, orgel en wijn, orgel en hedendaagse dans,…)

Katrien werkt als leerkracht orgel, begeleidingspraktijk, Muziekstudio en Creatief Muzieklab aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Dendermonde en als leerkracht orgel en begeleidingspraktijk aan de Kunstacademie Vlaamse Ardennen in Ronse.