Konstantin Reymaier

Konstantin Reymaier werd geboren in 1967. Hij studeerde orgel aan de Universiteit voor Muziek en theologie aan de Universiteit van Wenen. Na zijn studies was hij organist bij Little St. Mary’s Cambridge (1994-1997) en muziekdirecteur bij Mansfield College Oxford (1997-2011). In 2001 werd hij benoemd tot gasthoogleraar voor orgel en improvisatie aan de Kunstuniversiteit in Graz. In 2005 trad hij toe tot het seminarie voor het Aartsbisdom Wenen en werd in 2009 tot priester gewijd. Van 2010 tot 2022 was hij Diocesaan Directeur Muziek van het Aartsbisdom Wenen. Sinds 2016 is hij kathedraalorganist bij de Stephansdom in Wenen.

Regelmatig wordt hij gevraagd om masterclasses en lezingen over kerkmuziek te geven. Hij adviseert over zaken van orgelbouw, zowel bij de bouw van nieuwe instrumenten als bij de restauratie van historische. Door dit werk heeft hij significante nieuwe impulsen kunnen geven aan de orgelcultuur in Wenen. Het grootste en internationaal meest gerenommeerde project was de herbouw van het orgel in de Stephansdom, dat in 2020 werd voltooid.

Konstantin Reymaier heeft een internationale carrière als recitalist en heeft gespeeld in landen zoals België, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië, Polen, Slovenië, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, VS. Hij was te gast op festivals zoals de Styriarte, Salzburger Festspiele, NDR-Musiksommer en vele anderen. Regelmatig maakt hij uitzendingen met de Oostenrijkse Radio en Televisie (ORF), Radio-Klassik-Stephansdom en andere bedrijven zoals ZDF. Hij heeft opnames gemaakt voor Priory Records, Edition Lade en Deutsche Grammophon.