Momoyo Kokubu

Momoyo Kokubu is organiste van de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Finisterrae in Brussel sinds 1995. Samen met haar man Xavier Deprez als cotitularis verzorgt ze er de Missen van zaterdag om 16 uur 30 (in het Nederlands) zaterdag en zondag om 11 met het parochiekoor (in het Frans).
Het orgel werd in 1856 vervaardigd door de Belgische orgelbouwer Hippolyte Loret en in 2000 gerestaureerd door de ‘Orgelmanfactuur Thomas de Ster-Francorchamps’.

Zij behoort ook tot het organisatieteam van de ‘Orgelopmaandag’ (gratis concerten) van O.L.V. van Finisterrae.

Momoyo komt uit Japan. Ze studeerde aan het Royal College of Music in Londen in de orgelklas van Nicholas DANBY en kwam daarna in Brussel wonen alwaar zij in 1999 een eerste prijs orgel met grote onderscheiding alsook de Mailly-prijs behaalde en in 2004 het getuigschrift van de lerarenopleiding voor orgel in de orgelklas van Jean Ferrard aan het Franstalig Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. 

Zij was finalist van het Internationaal Orgelconcours in Freiberg in 1995 en Maastricht in 2000.

Momenteel geeft ze orgelles aan de Franstalige Muziekacademie van Watermaal-Bosvoorde (in Brussel) en aan de Muziekacademie Sint-Gregorius (F) in Doornik.

Momoyo maakte zes CD’s bij MeloPhone. Vier van de zes cd’s met triosonates van J.S.Bach die tot nu toe uitgebracht zijn, werden al bedacht met de prijs voor de beste opname door het Japanse tijdschrift “Record Geijyutsu”. Haar meest recente CD is ‘Bach in G-Dur’ (MeloPhone2015), opgenomen in de St Gumbertuskerk in Ansbach (D).

Sinds 2015 is Momoyo lid als continuiste van het ensemble FILIÆ, met twee sopranen en een gambiste. In 2019 kwam  hun CD uit die aan werken van François Couperin gewijd is.

Momoyo treedt op in Europa en Japan, in solowerken, duetten, met koor of met FILIÆ.

https://en.momoyokokubu.com/